Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010 στις 9:11 μ.μ. Αναρτήθηκε από Spyridontas 0 Comments

Ο κλασσικός μαραθώνιος της περασμένης Κυριακής είχε μια ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπληρώθηκαν 2500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα και τον πρώτο μαραθώνιο για την αναγγελία της νίκης στην Αθήνα.
Δύο ώρες μετά τον τερματισμό των πρώτων στο Καλλιμάρμαρο, στο εικοστό όγδοο χιλιόμετρο της διαδρομής, το ρεύμα ανόδου της Μαραθώνος ήταν κατακλυσμένο απο δρομείς.

Marathon2

Επηρρεασμένος από το πνεύμα των δρομέων και τον φανταστικό καιρό , την επόμενη μέρα αποφάσισα να κάνω μια βόλτα μέχρι τον Τύμβο των Μαραθωνομάχων, ο οποίος ήταν κλειστός, μιας και αυτός είναι ο κανόνας -παγκοσμίως- για τα μουσεία και τους αρχαιοολογικούς χώρους.

Marathon1

Η δυσάρεστη έκπληξη της διαδρομής ήταν τα διάσπαρτα φωτοραντάρ, τα οποία όχι μόνο λειτουργούν, αλλά όπως μου είπε φίλος αυτό της διασταύρωσης της Ραφήνας είναι σε σημείο με όριο τα 30! Ακόμη και οι δρομείς περάσαν γρηγορότερα από το σημείο.
Με πρώτη ευκαιρία θα έχω περισσότερα για τα φωτοραντάρ της Μαραθώνος. Θεμιτή και απαραίτητη η οδική ασφάλεια , όρια ταχύτητας όμως που δεν είναι δυνατό να γίνουν σεβαστά, απλώς πλήττουν την σημασία της. Κρίμα.

0 Responses so far.

Δημοσίευση σχολίου

    Followers