Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 στις 11:48 μ.μ. Αναρτήθηκε από Spyridontas 0 Comments

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου όπου τα “κακομαθημένα” του ειδικού τύπου επισκέπτονται τις ανα τον κόσμο πίστες για να πάρουν μια γεύση από τις σπορ μοτοσυκλέτες της νέας σοδειάς, αυτής που παρουσιάστηκε στα σαλόνια του φθινοπώρου. Αν όμως ψάξεις να βρεις έστω και μια φωτογραφία από τη νέα δημιουργία της MV Agusta σε κίνηση θα βρεις μόνο από τις μοτοσυκλέτες των δοκιμών. Και αυτό γιατί η τρικύλινδρη F3 δεν θα εμφανιστεί στις βιτρίνες πριν από το φθινόπωρο.
Θα εμφανιστεί όμως; Είναι μια απορία που έχει σχέση με τα οικονομικά της εταιρείας. Ο Castiglioni αγόρασε πίσω την MV Agusta τον Αύγουστο του 2010 για 3 ευρώ από την Harley-Davidson, η οποία με τη σειρά της την είχε αγοράσει για 108 εκατομμύρια $ , ενώ το 2006 η Proton την είχε πουλήσει σε έναν ιταλικό επενδυτικό όμιλο για 1 ευρώ! Η Harley-Davidson μπορεί να ανέλαβε το κόστος εξέλιξης της F3 αλλά η καθυστέρηση ίσως να οφείλεται στο κόστος παραγωγής. (Θυμίζω βέβαια ότι το KTM RC8 το είδαμε ως πρωτότυπο το 2003 και στις βιτρίνες 5 χρόνια μετά).
Η MV Agusta F3 είναι φτιαγμένη από το υλικό των ονείρων. Με εμφάνιση σμιλεμένη πάνω στις γραμμές της εικονικής F4, η F3 είναι μια μοτοσυκλέτα που προχωρά και πέρα από την εμφάνιση. Με έναν πολύ συμπαγή σε διαστάσεις τρικύλινδρο κινητήρα 675κ.εκ. , συστήματα traction control και anti-wheelie (πρωτιά στην κατηγορία) και με στροφαλοφόρο άξονα που περιστρέφεται με φορά αντίθετη των τροχών! Αυτή η μοτοσυκλέτα θα είναι ο ορισμός της ελαφριάς αίσθησης και των σφιχτών γραμμών!
Ελπίζω πως θα είναι η μοτοσυκλέτα που θα βάλει την MV Agusta για τα καλά στο χάρτη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Castiglioni έκανε το ίδιο στη Ducati με την 916 και είχε και τότε κοντά του τον Massimo Bordi.
Και από τιμή; Ε, μάζευε από τώρα, μέχριτο φθινόπωρο έχεις χρόνο. Αν σκεφτείς όμως πως η Brutale 920 πωλείται στην Ιταλία για 11.990 ευρώ έχουμε ελπίδες για κάτι καλό..

0 Responses so far.

Δημοσίευση σχολίου

    Followers